Skräddarsytt i Hoi An, Vietnam

5 Dec

Hoi An

Hoi An är en gammal handelsstad ca 12 timmar med buss fran Hanoi i Vietnam. Staden är proppfull med skräddare som med höga röster bjuder ut sina tjänster. Kanske har du designat egna plagg men inte är tillräckligt händig med symaskinen eller så kanske du vill ha high fashion-inspirerade kläder till bugdgetpris? I vilket fall som helst har du kommit till rätt stad.

Välj ut en av de hundratals tygbutikerna och berätta vad du vill ha uppsytt. Ett hett tips är att ta med en bild på klädesplagget. Butikspersonalen kommer ta mått på dig och låta dig välja tyg. Sedan skickas din bild, måtten och tyget iväg till skräddarna. Du betalar en handpenning och kommer tillbaka dagen efter och provar kreationen. Är du nöjd betalar du resten, annars skickas plagget tillbaka för att sys om enligt dina önskemål.

Ett par knälanga shorts i kraftigt tyg med många fickor går loss på 70 kr. Vips så har din garderob utökats utan att plånkboken känns alltför lätt. Min absoluta favorit var att sy upp skor! Läderskor i mängder av versioner finns att välja mellan, eller så tar man med en egen bild. Själv fick jag ett par supersnygga gladiatorsandaler tillverkade för ca 60 kr.

Trots att detta låter som en shopaholics himmlerike finns naturligtvis en baksida. Många tyger som västerlandska kläder görs av saknas. T.ex. tjockare bomullstyg till luvtröjor/ hoodies och grövre jeanstyg lyser med sin frånvaro. Det du verkligen tjänar på att få uppsytt är kostymer, skjortor, klänningar i skira tyger och sidenplagg. Har du otur blir plaggen inte vad du tänkt dig, men att få tillbaka pengarna är det inte tal om. Att sy upp kläder här är nagot av ett spel, dock ett kul spel du absolut bör prova på om du har vägarna förbi.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: