Splittrat och spretigt på River City, Bangkok.

24 Jan

Utställningen Light and Colour som visades på River City i Bangkok den 25 november till 8 december var minst sagt spretig. Nutida konst/ Contemporary Art av en mängd olika konstnärer fanns att beskåda. Allt i från traditionell thailändsk konst med buddistiska motiv till verklighetstrogna vallhundar. Abstrakta mästerverk hänger granne med något som ser ut att ha gjorts av barnungar. Det totala intrycket är förvirrande. Verk av samma konstnär placerades samlat trots att personen i fråga inte kunnat bestämma sig för någon form av röd linje genom målningarna.

Intrycket bli inte bättre av att en ettrig kvinna följde mig runt hela utställningen och upprepade gånger meddelar att jag ”kan få specialpris på tavlorna” och att hon kan ”ta bort ramen och rulla ihop målningen för enklare transport”.

De tavlor som var sevärda hamnade i skymundan av skräpet. Det är dessutom synd att skyltarna var på thai och jag därför inte kan ta reda på vad någon av konstnärerna heter.

I övrigt är River City väl värt ett besök. Denna galleria, som mest liknar ett konstmuseum, har mer att bjuda på. De övre våningsplanen är fyllda med butiker som säljer statyer av Buddha i alla tänkbara material och mycket annat. En höjdpunkt är Kartaffären. Där kan du inhandla gamla kartor över bland annat Indokina. Dekorativt på väggen hemma, men dyrt.

Overblick over utstallningen Light and Colur.

Du tar dig enklast till River City med taxi eller med båt längs floden Chao Priya.
Läs mer på: http://www.rivercity.co.th/

Just nu pågår utställningen Neo Black med liknande inriktning som Light and Coulor. Flera tavlor hänger faktiskt fortfarande kvar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: