Heliga kor i New Delhi

27 Feb

Hur många tror på allvar att det 2011 går runt kor på gatorna i Indiens huvudstad? Det gör det hur som helst och i Paharganj kommer de fram när det drar sig mot kväll. Även om korna anses heliga är det många av dem som lider av näringsbrist och sjukdomar. I stor uträckning äter de avfall, plast, papper och annat de hittar på gatorna. Jag har sett kor med skador från trafikolyckor som sannolikt leder till en långsam och plågsam död då avlivning är omöjligt och djursjukhus/ viltvårdsinstanser inte finns på samma sätt som i Sverige. Med andra ord, trots att det är komiskt att se dem på gatorna och att korna är oerhört söta gör den beska baksidan sig ständigt påmind.

4 svar to “Heliga kor i New Delhi”

  1. kristina nilsson februari 27, 2011 den 20:19 #

    Hur effektiv är renhållningen efter kossorna? Används gödslet till något?
    Kram

    • Wilda Nilsson februari 28, 2011 den 13:50 #

      Man samlar ihop det och plattar det till ”kakor” som man torkar och sen använder som bränsle! fast en hel del ligger bara på gatorna… hehe

  2. Nathalie Sajda februari 27, 2011 den 20:26 #

    Intressant! Men så mycket som bär för och nackdelar, att problematisera det gör det till en intellektuell utmaning. Å ena sidan vill vi värna för vissa kulturella drag, men på kostnad av vad? Djurens hälsa?

  3. fredik februari 27, 2011 den 22:12 #

    Problematisering behövs inte för att konstatera att hon överst är sjukt gullig!

Lämna en kommentar