Getter, människor och andra djur i Varanasi

1 Mar

I en salig och självfallet helig röra blandas allt och alla i form av getter, människor och andra djur i Varanasi. Elefanter, bufflar, kor, getter, hundar och människor- inget är ovanligare än det andra. Eller, elefanterna syns inte alltför ofta…

På väg till vår fantastiska lärare Virendra Singhs hus passerar vi alltid samma getfamiljer och jag måste säga att deras långa öron är klockrena. Skygglappsfunktion kombinerat med värmeutsöndring och flugskydd, plus att de är söta för mig att kolla på.

Vi läser alltså hemma hos vår lärare och detta är en speciell indisk tradition. Det fungerar ofta så på universitet i det här landet att de första lektionerna hålls på campus, sedan hålls de i lärarens hus där denne inrett ett antal rum för ändamålet. Här kommer vi det indiska livet närmre och får utöver hindin ”lektioner” i indisk vett och etikett.

Dagens indiska lärdom: Du får gärna stirra på folk på gatan, speciellt om de är lättklädda, men ge fanken i att stirra på någons mat! Gör du det betyder det ”evil eye” och du kommer troligen göra så att den som äter blir magsjuk eller råkar ut för andra otrevligheter.

Tillbaka till studierna, test på fredag och satan vad snabbt det går framåt.

Mä tutti- putti hindi bol sakti ho. (= Jag talar hindi med grammatiska fel/ broken hindi…)

Annonser

Ett svar to “Getter, människor och andra djur i Varanasi”

  1. Fredrik Göthe mars 1, 2011 den 15:49 #

    Vad gullig!!! Han tycks vara väl medveten om sin helighet, glider runt lite lojt på gatan och kollar vad dom där människorna håller på med. Skönt att han inte ser allt för mager ut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: