Hennatatuering

2 Mar

Hennatatueringar har gjorts i tusentals års tid inom flera olika religioner och folkgrupper, bland andra hinduer och muslimer använder sig av färgpulvret blandat i en pasta för att göra målningar på händer och fötter. I Indien är traditionen populär och särskilt inför bröllop eller andra stora kalas anlitar kvinnor hennamålare.

Jag passade på att få en enkel hennamålning på armen/ handen äar i Varanasi av en tjej som inte kunde ett ord engelska i princip… min hindi är långt ifrån bra nog ännu. Missförstånd till trots så sitter målningen på armen och den lär hålla i ca 1 vecka.

Färgen kommer i små tuber och målas på i ett ganska tjock lager. Låt detta sitta ett gäng timmar så håller färgen längre. Därefter sköljer du bort den torkade färgen och smörjer in målningen med kroppsolja för att färgen ska få finare glans.

På den första bilden är färgen precis pålagd och på den andra är den precis av sköljd. Första dagen var färgen, åtminstånde i min handflata, väldigt röd men den mörknar till mörkbrun efter hand. Färgen på handflatan blev dessutom betydligt mörkare än den på resten av armen. Hur som helst en kul grej att testa och en arm kostar från 100 Rs att få gjord!

Vill du veta mer om henna, kolla in uppsatser om ämnet här.

Follow my blog with bloglovin
 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: