Indien: vilket skitland

3 Mar

I Indien kretsar ganska mycket kring skit. Alltifrån bristen på tydliga gränser mellan vad som är privat och vad som är offentligt (läs folk bajsar öppet där det faller dem in) till att kobajs figurerar frekvent i såväl stad som landsbyggd.

En speciell arbetsuppgift är att dyka på rykande färska koblajor och med händerna samla ihop dem. Skiten bärs sedan i en korg på huvudet till en lämpligt plats för att baka ihop dem till kakor som får torka i solen. Vips har bränsle till ugnen tillverkats!

Sedan har vi förstås turisters magproblem och inte alltför ljudisolerade hotell/ vandrarhemsrum. Vinterkräksjuka hemma i sitt vanliga badrum är ingenting i jämförelse med att hänga som en ledsen ostbåge över en ofräsch toa i Indien. Säg efter mig: cirfloxacin. När läget är kritiskt nog är sådan antibiotika kurs guld, men ta inte i onödan såklart! Resistenta bakterier finns det nog av.

I vissa mindre städer har man fortfarande ”öppna” avlopp. Istället för nedgrävda rör finns öppna rännor mellan husen vid trottoaren in mot huset… inte alltför nice att kasta sitt goda getöga i den riktningen!

Annonser

3 svar to “Indien: vilket skitland”

 1. Adrian mars 3, 2011 den 09:07 #

  Hahahaha! Underbar rapport!

  • Wilda Nilsson mars 3, 2011 den 09:09 #

   hehe! skickar virtuellt kobajs som tack (heligt, dvs bra skit = komplimang!)

 2. Tove mars 4, 2011 den 10:08 #

  Mycket roligt skrivet! Jag vill själv studera i Indien om något år och det är roligt att se dina fina bilder och läsa om dina upplevelser! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: