Studera på distans utomlands- för och nackdelar

15 Mar

Missa inte att skicka in din högskole/ universitetsansökan från och med idag. Personligen tycker jag att att en påminnelse om för och nackdelar med distansstudier är på sin plats!

För och nackdelar med att studera/ plugga på distans enligt Wilda

Fördelar

När du läser på distans är du själv ansvarig för att allt arbete blir gjort- men, det är bättre strukturerat än när man studerar på campus. Varje vecka har du en tydlig planering och en inlämningsdag. Superlätt att pricka av och inte missa att läsa/ lämna in något! (Såklart beroende på universitet, på HGO var det så, annars, gör en egen lista).

Du slipper salstentor. Istället gör man så kallade ”hemtentor”. Dessa är visserligen längre och kanske svårare men eftersom jag inte tror på undervisningsmetoden att trycka in allt i huvudet inför tentan och glömma det passar detta utmärkt! Ger dessutom bra övning inför uppsatsskrivning!

Du kan läsa var du vill i världen så länge det finns internet och du inte har några obligatoriska träffar på kursen. Jag har inte det och har som ni vet tagit plugget med till Indien.

Nackdelar

Bristen på lärarledda lektioner/ seminarier och föreläsningar kan göra det svårt att veta vad i all kurslitteratur som är viktigast.  Vissa universitet kompenserar dock med videoföreläsningar som går att ladda ner.

Jag upplever det som att man får läsa mer text. Det går inte att luta sig tillbaka och anteckna vad läraren säger. Fast självständigheten och möjligheten att själv välja när man ska göra saker väger klart över för mig.

En stor portion självdiciplin krävs för att klara distansstudier- värt att tänka på särskilt om man ska plugga i utlandet!

Ett av mina pluggställen i Chiang Mai, Thailand förra våren. Går allt vägen blir det mer distansplugg i Bangkok i höst! Längtar!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: