Varför läsa på universitet?

16 Jul

Snubblade över ett klockrent citat som borde få varenda en att börja läsa på universitet/högskolor:

”Vi universiteten få de studerande inte endast det nödvändiga kunskapsstoffet. Universiteten kunna också ge dem något värdefullare: den respekt för sanningen, den självständighet i uppfattningen och den moraliska byggnad som kräves för att leda den allmänna opinionen och icke slaviskt låta sig ledas av denna.” – Curt Weibull, 1945

För vad du än läser så kommer du få ovanstående. Även om själva kunskapsstoffet skiljer sig mellan olika utbildningar. För ett par veckor sedan i Dharamsala frågade jag 24 unga tibetaner mellan 17- 30 år vad de behövde för att göra sitt liv bättre. Majoriteten av dem svarade utbildning.

Och här i Sverige rynkas det på näsan och många orkar inte ens plugga trots att högkvalitativ utbildning finns att tillgå. GRATIS. Dessutom kan man läsa väldigt flexibelt i Sverige. Blanda distansstudier med kurser på campus, hoppa mellan högskolor eller stanna på samma. Det finns hur mycket kurser och program som helst att välja mellan. Naturligtvis är högre utbildning långt ifrån allt men jag sticker inte under stol med att jag tycker utbildning är extremt viktigt.

Vad läser du i höst? Kanske en Historia A?

Annonser

2 svar to “Varför läsa på universitet?”

  1. Jannike augusti 12, 2011 den 21:33 #

    Hej! Vilken härlig blogg du har! Har precis hittat hit och har inte hunnit läsa igenom allt, men jag jobbar på det. Har själv tagit plugget med mig (distans) och bosatt mig i Mexiko, så det är extra roligt att läsa om någon annan som bor utomlands men pluggar distans. Tycker att det är ett fantastiskt sätt att få ut det mesta tänkbara av sin pluggtid.

    Ville bara säga lycka till och berömma dig för bloggen, kommer fortsätta läsa här!

    • Wilda Nilsson augusti 13, 2011 den 09:05 #

      Hej! Tack =) Spännande med Mexico, ska absolut kika in hos dig och läsa också!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: