Matlagningskurs i Thailand

7 Apr

Att gå en matlagningskurs i Thailand är hur värt som helst och om man reser runt i landet tycker jag man ska passa på att gå kurser i både norr och söder. Maten skiljer sig mellan de olika regionerna och likaså är råvarorna av olika sort och kvalitet beroende på vart man är. Klibbigt ris ”sticky rice”, laab och andra maträtter från Isan kan man lära sig i norra Thailand medan fiskcurrys, räkor och annat inte är fel att laga till på en strand. Det finns massor av skolor och vilken som är bäst varierar. Time for Lime på Ko Lanta är ett säkert kort, annars är det bäst att fråga runt!

Image

En tunn degplatta rullas runt köttet och grönsakerna. Det var lite halvknepigt att få det hela att hålla ihop och samtidigt inte ha sönder degen men tillslut gick det.

Image

Snabb fritering i het olja gör vårrullarna sådär krispiga de man köper i affären och lagar i ugnen inte blir… Det gäller att vara snabb, för mycket frityr och de blir för hårda.

Image

Sådär ja. Serverat med sås i bambubladsskålar.

Ett svar to “Matlagningskurs i Thailand”

  1. kristina april 8, 2012 den 12:52 #

    Ser så gott ut……
    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: