Spår- och lydnadsträning (IPO)

25 Aug

Tillbaka från semestern och tillbaka på träningsbanan igen. Igår var vi på klubben (SK Åker) och la ett spår till vovven. Det är IPO vi tränar och eftersom jag är ny som förare börjar vi ganska lätt med raka spår. Vovven är dock mer erfaren så om höstens och vårens träning flyter på kan vi göra BH-prov 1 maj! Mer om framtida mål i kommande inlägg, nu vill jag mest berätta om helgens träning.

Gräset var snäppet för högt men då godiset (Frolic i småbitar) gick att trycka långt ned fick vovven jobba ordentligt med nosen nere i gräset, något som premieras inom IPO. Hon fokuserade bra och tog bara ett felsteg samt kollade upp vid ett tillfälle. Markeringen i slutet var lite ringrostig men hon la sig ändå med stöd av ett muntligt kommando. Lyckat helt enkelt. Vid nästa spårning där ska vi lägga till en vinkel i spåret. Vi ska även träna hemmavid men då tror jag vi tar ett rakt spår till.

Vi körde lite lydnad också. Det fria följet går bra men när hon ska sitta vid slutet vänder hon ut rumpan litegrann. Har nu fått tips från uppfödaren om hur jag kan jobba med korrigering av detta. Genom att hålla ut en godisbit 20 centimeter åt vänster bör rumpan följa med.

Vovve1

Lek med snörbollen är favoritbelöningen även om godisbitar också slinker ned!

// Wilda

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: