Hund på segelbåt – en skärgårdstur med schäfer

26 Aug

Slutet av augusti regnar bort men vi minns den här sommaren som den bästa på länge. Vi har hunnit med massor och en höjdpunkt var att ta med vovven ut på hennes första seglats i Stockholms skärgård.

En rosa/svart Baltic-flytväst, ett fårskinn att vila på i sittbrunnen, mat, godis, och så ett gott humör packades ned inför vovvens första tur ut i skärgården. Mina föräldrars segelbåt är inte direkt stor, det är en Albin 78, så den första utmaningen blev att få ombord hunden. Vi kan säga att hon minst sagt var skeptisk . Betänk att hon är 3 år och såldes inte fått öva upp sjöbenen sedan hon var valp… bara bryggan var läskig nog.

Det tog ett par gånger innan hon insåg att det är lättare att gå på däck med avslappnade tassar. Dock kan hon inte hoppa på själv, vi skulle behöva bygga en landgång för det. Väl ombord gick det däremot strålande. Hon vilade i sittbrunnen eller nere i båten beroende på vädret och på öarna var hon i land hela tiden förutom på natten. Då sov hon på durken mellan mamma och pappa medan jag och killen sov i förpiken. Hon låg stilla och snällt hela nätterna.

Vi besökte ett par större öar så att det skulle finnas mer promenadmöjligheter eftersom hon än så länge inte är så förtjust i att bada. Seglatserna höll vi korta så det var inget problem för henne att ”hålla sig” så att säga. Däremot började hon löpa mitt upp i allt men medhavda hundunderkläder löste situationen ombord. Till nästa år ska vi öva på att gå på bryggor och på att simma, då kommer hon få en ännu bättre upplevelse tror jag. Hur som helst blev det verkligen lyckat och hon skötte sig utomordentligt bra!

hund i flytväst

Vovven vilar i sittbrunnen. En lyckad första båttur helt enkelt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: