SM i Bruks och IPO 2014 + träning

1 Sep

I helgen besökte vi Nynäshamn och SM i Bruks och IPO. Det var väldigt inspirerande att se hur IPO-skyddet ser ut som hela program och av de bästa utövarna. Dessutom fick ju Lilla F följa med in på området så för henne blev det bra miljöträning med alla hundar, människor och aktiviteter. Hon skötte sig bra och höll sig lugn. Hon fick nosa på en Malinois-valp som hon inte riktigt begrep sig på men hon var snäll mot dem. Vi mötte också upp klubbkompisarna från Sk Åker, Anna, Jonas, Hampus och såklart deras hundar Farley och Harro. Kattis, vår uppfödare, var såklart på plats eftersom hon dömde IPO under helgen. Kul!

Därefter åkte vi till stallet och la ett spår innan min ridning började. Fredrik var förare och Lilla F gick fint trots att gräsmarken förmodligen trampas av massa folk varje dag. Hon gick med nosen ned i backen hela tiden men återigen strulade markeringen till sig. När hon väl la sig ned var det snett… Nåväl, vi jobbar vidare!

20140831_155152

Den tillfälliga spårmarken nära stallet.

En långpromenad och joggingtur ägnade sig de båda F:en åt medan jag red. Fick Amadejs tilldelad och han kan inte ha sadel just nu så det blev barbacka. Bra balansträning, speciellt i traven som är riktigt skumpig på honom. Har träningsvärk i dag men det känns bättre efter en morgonrunda med vovven inklusive jogging runt sjön. I slutet fick lilltjejen leka lite med en tvåårig rottweiler i skogen nedanför oss. Dock var hon inte på något jätte-lekhumör direkt med det blev bra socialiseringsträning.

I övrigt är veckans highlight att vi börjar på en agility-kurs på onsdag!

20140828_174542Vi hann med en picknick förra veckan också. Lilla F ligger helst mitt på filten mellan alla närvarande för att säkerställa att hon blir maximalt klappad.

//Wilda

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: