Agilitykurs med schäfer

4 Sep

Igår kväll var det kursstart för agilitykursen på SBKs Stockholmsavdelning. Vovven ska få träna agility för att bygga upp rörlighet, smidighet och fart plus att det förhoppningsvis ska vara något hon tycker är riktigt roligt också. Samt, kommunikationen mellan förare och hund byggs ju upp liksom förmågan att fokusera trots störningar runt om. Bör göra platsliggandet i IPO:n lättare tänker jag mig.

Gårdagens pass utfördes dock bortom själva agilitybanan. Teori, en lugn promenad runt på området och så lek i trädgården samt utdelning av hemläxa fyllde kvällen. Belöning och lek stod i fokus och Lilla F är lättlekt så att säga så det var inget direkt problem. Mer lustfyllda släpp av leksaken vid kamplek ska vi dock öva på. Plus, hon har en favoritleksak, vi ska se om hon kan börja gilla fler olika saker.

Mest imponerande var hennes coola attityd. 14 hundar av olika raser, lösa på en gräsmatta och ändå fokuserade hon på mig och vår lek. När vi tog en paus låg hon stilla och lugnt på marken trots att andra hundar och deras förare lekte intill. Speciellt imponerande av de andra kursdeltagarna var en 14-månaders jack russel och en 10-månaders border collie som låg plats trots extrema störningar och som inte gick på sina leksaker innan förarna sa att det var okej. Lilla F är störst av alla hundarna på kursen och det fanns ingen annan schäfer på plats. Mest mindre raser som papillion, terrier och lite annat. Bra dock för de mindre hundarna är de märkligaste enligt Lilla F.

Bra av min vovve då att både kunna leka och sedan ”stänga av” i en sådan miljö. Eftersom vi inte hade bil fick hon ligga med inne på teorilektionen också.

Plus, på dagen var hon med Fredrik på jobbet och gick runt inne i stan och på eftermiddagen promenerade jag med henne och la ett spår på ett gräsfält. Mer om det senare.

Hon var minst sagt trött när vi kom hem och nu efter en enligt henne för tidig morgonrunda vid 6 har hon gått och lagt sig igen.

// Wilda

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: