Hund och häst för hälsans skull

18 Sep

Det var en gång en dimmig morgon. Jag tänker på Robert Frosts dikt The Road Not Taken när jag ser bilden på lilla F från igår morse på Ekerö. En fin promenad hur som helst innan min ridlektion. Känns förövrigt som om ridlektionen blev något av ett genombrott när det gäller skänkelvikningar. Det klickade liksom till.

En fördel med att vara egenföretagare är ju att jag kan vara i stallet på morgonen istället för på kvällen. Jag tror dock att stalltid vore något att införa på de flesta arbetsplatser. Speciellt sådana där personalen sitter vid sina skrivbord hela dagen. För mig är nog stallet och ridning de tillfällen då jag är som allra mest i nuet. Och när jag är och tränar med hunden. Rent mentalt gör båda sakerna en enorm skillnad. Tur att jag kommit på detta redan.

Häromdagen talade jag med en kvinna som snuddar pensionsåldern och har kommit på att det är bättre att jobba 3-4 dagar i veckan. För att hinna med att leva också.

Jag tänker inte vänta tills då att leva utifrån den insikten. Mest handlar det om att jobba smartare. Och om att strukturera livet som man själv vill.

//Wilda

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: