Hyra lägenhet i Vilnius

20 Jul

Tidigt imorse fick jag skjuts till Arlanda och nu ska jag strax somna i Vilnius. Eftersom det visade sig vara svårt att få tag i lägenhet hemifrån bestämde jag mig för att åka hit och ordna upp allt i förväg. Lika bra det med tanke på hur mycket som händer nu på en gång. Förutom tonvis av jobb ska vi ju sälja lägenheten i Stockholm, vi har köpt en gård i Sörmland (omfg), vi renoverar en gammal ”lastbil” till drömboendet för semestern och så har jag köpt en vanlig bil med. Men det får jag återkomma till.

Dagen har i vilket fall spenderats med att jobba och parallellt springa på lägenhetsvisning/ringa mäklare. Allt efter att jag efter många om och men fått ett omnitel simkort att funka i min telefon.

Jakten har dock gett resultat. Jag har ett första utkast på hyreskontrakt i väskan som jag förhoppningsvis kan få översatt imorgon. Min litauiska sträcker sig till sveiki (hej), namai (hus), alus (öl) och darba laiks (typ öppettider tror jag) just nu.

En liten ministudio som faktiskt liknar min studentlya i Skrapan minus utsikten och att detta är ännu mindre. Men internet funkar, hyran är okej och läget centralt. Hyreskontraktet är väldigt omfattande dock. Fick det översiktligt översatt och tydligen MÅSTE jag dammsuga sängen en gång i månaden. Weird. Fönstren putsas av mig själv i mars och därmed basta.

Nåja. Blir nog bra det här! Dags att sova. Imorgon ska jag jobba från Tietos kontor i Vilnius. Blir kul!

Vet dock inte exakt hur jag tänkte när jag valde sovsal för tio personer… alla här har ju semester. Typ 60 kronor per natt känns i alla fall lagom och öronpropparna är medtagna. Undrar när jag ska bli vuxen och sluta tänka som en backpacker när det gäller hotell.

Labas! (Kan betyda Hej och inte godnatt – återkommer i frågan efter min survival lithuanian kurs under orientation week.)

image

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: