Hundvänliga Vilnius

18 Sep

Hundar i Vilnius

Om det är något jag verkligen fascinerats över sedan jag kom hit så är det hur hundvänligt Vilnius är. Vovvar är välkomna på massor av restauranger, caféer och pubar. Dessutom finns ett system med klistermärken som gör det lättare att veta om hundar får komma in eller inte. Ett grönt tassmärke på dörren betyder välkommen in. Saknas det går det fint att fråga och oftast säger dem ja. Flexie är alltid glad åt att få följa med jämfört med att vara hemma och dessutom brukar hon charma serveringspersonalen.

En märklig sak dock är att folk på stan jätteofta försöker locka på henne genom att göra ”pussljud” när de går förbi. Det är inte det att de vill klappa eller så utan de bara gör ljudet och går vidare. En annan grej är att många har sina hundar lösa. Tyvärr är det inte så att hundarna är så väluppfostrade att det inte behövs… häromdagen sprang en hund tvärs över en trafikerad gata, högt skällandes mot Flexie och mig som bara gick på trottoaren på andra sidan.

Hur som helst är det himla fint att det är så lätt att ha hunden i Vilnius och vi har redan bekantat oss med en supergullig och lite lätt odräglig ett-årig labrador i parken nära oss 🙂

Stället vi var på igår tillät också hundar, får återkomma om kvällen senare!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: