År 2015 i en lista

14 Jan

Genom att sammanfatta året i en lista blir det tydligare för mig själv vad jag uppnått och upplevt. Tänker göra samma efter 2016. Nu kör vi!

Gjorde du något 2015 som du aldrig gjort förut?

image

Jodå. Vi sålde lägenheten i Bromma och köpte en hästgård Sörmland. Jag flyttade till Vilnius (Litauens huvudstad) och läste min första termin på masterprogrammet i marknadsföring. Valpen Kolja flyttade in till oss dessutom. Jobbmässigt gick det riktigt bra med flera nya kunder som exempelvis Tieto och Röda Stjärnan.
image

Vilka länder/städer besökte du?
image

Belgien, Estland, Lettland och Litauen.

Vad var din största framgång 2015?
image

Att jag påbörjade min masterutbildning. Det har varit ett av mina mål länge och att bli antagen till en jättebra utbildning i Vilnius som ju också innebär att jag kan bocka av målet om att bo utomlands igen är toppen.

Priset är högt dock, längtar jämt efter Fredrik, vovven och gården. Läste en artikel som Alexandra Bylund tipsade om på sin blogg som handlar om vad man är beredd att offra. Det är ”lätt” att rada upp att man vill ha eller lyckas med – det svåra är vad man behöver offra /utstå för att nå dit. Men, jag känner i magen att det här är rätt och att jag behöver få göra det här för min skull.

Bästa köpet?
image

Vår egen hästgård. Att ha drömt om något, bestämma sig och genomföra ett sådant projekt känns så himla fint. För mig känns det självklart att se till så att jag lever livet så som jag vill ha det. En jätteviktig pusselbit på vägen var just att köpa en gård på landet.

Gjorde någonting dig riktigt glad?

image

Ja! Massor av saker. Grymma resultat i plugget (bäst i klassen termin 1), känslan av att stå på trappan och låsa upp dörren till vår gård för första gången, alla långa promenader i Sörmländska skogar och när Malin och Fredrik var här i Vilnius och vi gjorde massor av kul saker. Den fina födelsedagsmiddagen och halsbandet Fredrik gav till mig. När vi satt på en servering i solen i Antwerpen, tog ett glas bubbel och läste böcker i timmar. Första gången jag höll i Gotlandsquizet med Cathrin vid Visby Flygplats. När jag blev antagen till Vilnius Universitet. När Fredrik sa ja till att vi absolut ska skaffa hästar nån gång. Kvällarna hemma med kakelugnen tänd. Att försäljningen av lägenheten gick så vansinnigt bra. Semestern med Fredrik och Flexie i den omgjorda ”bussen” i Baltikum. Och tusen andra små och stora saker.

Och ledsen?
De gånger när det verkligen känns i hjärtat att det kostar jävligt mycket att uppnå det som gör mig gladast. Och då menar jag inte i pengar. Samt när jag känner att jag kunde presterat ännu bättre/ när resultaten inte duger.

Årets låtar?
Shala, Depeche Mode och Welle:Erdball var artisterna jag spelade mest på Spotify under året enligt This Year In Music.  Lyssnade på #SELFIE många, många gånger eftersom den är på min jogginglista och jag lyssnar på den kanske 4-5 gånger varje gång jag är ute och springer. Blev också en hel del NONONO, Telex och And One. Plus den arabiska Yas. FM Belfast och Nephew rundade av året.

Favoritserie?

Geordie Shore! Om det finns en tjej på TV som aldrig ber om ursäkt för sig själv så är det Charlotte Crosby och det ska hon ha all credd för.

Bästa filmen?

Gillar typ inte film men… räknas inspelningarna från gymnastik-VM?

Bästa boken du läste i år?

Läste för få böcker helt klart. Ingen som verkligen var omvälvande. Läste om hela Harry Potter dock. Alltid bra med lite Hermione-pepp så här i pluggtider.

Bästa matupplevelsen?
image

Musslor på Réne i Klaipeda med Fredrik och så massvis med annan god mat här borta i Vilnius.

Något du önskade dig och fick?

En hästgård!

Vad gjorde du på din födelsedag 2015?

Tog det lugnt. Vi firade kvällen innan med världens mysigaste middag med charkisar, bubbel och en jättefin present!

Är det något du saknar år 2015 som du vill ha år 2016?

Hälsa. Får se hur det går med det.  Svårt att lyckas med allt i livet samtidigt och förra året var det inte min egen fysiska hälsa som stod i fokus direkt.

Vem saknade du?

Fredrik när jag är här borta i Vilnius.

Nyårslöfte?

Kör inte med sånt. Har hela tiden mål och handlingsplaner på olika lång sikt. Behöver uppdatera dem nu dock i och med att jag uppnått mycket.

Högsta önskan just nu?

Att Fredrik kunde hitta hundvakt och komma över till mig här i Vilnius.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Gladare!
image

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: