Födelsedagshelg i Vilnius

7 Apr

image

I helgen fyllde fina Fredrik år och det firades genom att högtidligen bjuda in Malin till kalas. De tre musketörerna hann med allt från ölpicknick till lyxdrinkar och det mesta därimellan.

image

Vi inledde starkt med vodkashots på den ryska marknaden. Att beställningen gjordes på litauiska (jag) och ryska (Malin) gjorde oss minst sagt till uppskattade gäster på det här haket. Utmaningen var att keep a straight face i själva shotsituationen för att inte avslöja vår relativa ovana vid drycken kontra övriga gäster som ser det som en självklar måltidsdryck.

image

Glass och ölpicknick. Våga vägra vinter.

image

Efter glassen kilade vi ned på ölets hus där kalaset fortsatte med några lokala godheter. Gubernijos Kvetienis (veteöl) är riktigt gott på tapp och Fredrik slog till på en gårdsöl eller två men jag glömde fota. En taxiresa för 2,5 euro senare tog Fredrik ut hundarna medan jag och Malin högg ett bord åt oss på Briusly för middag. Bommade bilder där med men gott var det! Först därefter åte kameran fram och det var dags för födelsedagsdrinkar på Alchemija. Väldigt gott, fint och trevligt. Jag vet inte hur vi lyckades men vi betade även av vinbaren innan vi slutligen gick hem. Bra kväll!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: